Home Lajme KOSOVË Albin Kurti: Në Washington u krijua “Jugosllavia e Katërt” nga Kryeministri Hoti

Lideri i Vetëvendosjes, Albin Kurti, i ka lënë edhe një emër të ri Marrëveshjes së 4 Shtatorit të arritur në Shtëpinë e Bardhë ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. E ka pagëzuar si marrëveshje që e krijon “Jugosllavinë e Katërt”,Ai ka thënë se kjo Jugosllavi e re krijohet përmes zonës së Minishengenit përmes të cilës palës serbe do t’i mundësohet të ketë hegjemoni ekonomike mbi shqiptarët e Kosovës dhe Shqipërisë.“Shqiptarët e Kosovës dhe të Shqipërisë, në këtë Jugosllavi të Katërt, do të jenë vetëm konsumatorë të mallrave serbe e do të shpresojnë se do të marrin tarifa rrugore prej kamionëve të Serbisë. Sepse prodhuesit tanë do të mbeten të pambrojtur”, ka thënë Kurti, në një adresim para anëtarëve të Këshillit të Përgjithshëm të Vetëvendosjes.Ai ka thënë se Avdullah Koti ka nënshkruar koncesionet më të mëdha që Serbisë i janë bërë prej Kosovës qysh prej pasluftës.“Serbia fitoi edhe rehabilitimin e plotë para botës. Kishte dekada që një president i Serbisë nuk shkonte në Shtëpinë e Bardhë”, ka thënë ai.Në këtë mbledhje virtuale të KP të VV’së, Kurti e ka akuzuar LDK’në dhe PDK’në se po u frikësohen zgjedhjeve të reja në nivel të Kosovës por edhe nëpër komuna. Ka thënë se fakt për këtë është edhe mungesa e zgjedhjeve në Podujevë.“Po frikësohen sepse ka ardhur koha e Vetëvendosjes”, ka thënë ai.Aty ka folur edhe për zgjedhjet e brendshme partiake duke treguar se një pjesë e këtij procesi ka përfunduar.“Në përgjithësi për një subjekt politik zgjedhjet e brendshme janë edhe festa më e madhe dhe edhe sfida më e madhe”, ka thënë ai.Ai ka kërkuar modernizim të Vetëvendosjes edhe përmes zgjedhjeve të brendshme.Kurti ka thënë se në zgjedhjet e ardhshme lokale synojnë t’i udhëheqin së paku 15 komuna.Në këtë adresim, lideri i VV’së ka akuzuar Kryeministri Hoti dhe Ministin Zemaj se kanë dështuar në menaxhimin e pandemisë.“Rreziku i parë është pandemia. i kemi humbur 600 jetë p