Home Prizreni online Bektashinjtë kërkojnë lirimin e Haradinjat dhe janë për ushtri të Kosovës


Teqja e Madhe Autoqefale Ballkanin me seli në Prizren e Gjakovë, kanë kërkuar lirimin sa më të shpejtë të kryetarit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj nga Franca ku atje po mbahet padrejtësisht. Në komunikatën e dërguar për media kërkojnë lirimin e tij nga ndalimi, mbajtja dhe padrejtësia, që po i bëhet atij dhe mbarë luftës sonë për liri, nga një gjykatë franceze në Colmar .“Lufta e UÇK-së ishte e pastër, e drejtë dhe çlirimtare. Këtë e ka dëshmuar edhe në dy procese të mbajtura ndaj tij në Tribunalin Ndërkombëtar të Hagës, vetë Ramush Haradinaj dhe shumë bashkëluftëtarë të tij”, vijon më tutje komunikata. Aty po ashtu përshëndetet nisma e presidentit Hashim Thaci për dhënien e autorizimeve ushtarake Forcës së Sigurisë së Kosovës që të shëndrohet në ushtri të Kosovës, përpos këtyre, ushtrin e Kosovës e këtkonë edhe të gjithë qytearët e këtij vendi.

KULTURË

0 2414

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...