Home Lajme KOSOVË BRAKTISJA E FËMIJËVE NË RRITJE

Është shtuar numri i nënave të cilat braktisin foshnjat e tyre. Në tre mujorin e parë të viti 2014 sipas statistikave janë braktisur nëntë fëmijë ndërsa në periudhën e njëjtë të këtij viti 16 nëna kanë braktisur foshnjat e tyre.

Sipas punëtores sociale të QKUK’së arsyet më të shpeshta janë ndarja e çiftit dhe nënat e moshave të mitura të cilave familjet nuk ua pranojnë foshnjat.

Mungesa e infermiereve ndikon që këta fëmijë të mos e gëzojnë përkujdesjen e duhur, pasi që gjatë një ndërrimi është vetëm një infermiere.

Veshmbathjet për këta vogëlushë të braktisur sigurohen përmes donacioneve./RTK/

KULTURË

0 2774

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...