KULTURË

Featured posts
0 445

Para disa ditëve Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani në një ceremoni solemne dhe të veçantë, në institucionin e presidencës vlerësoi me dekoratën...
0 1167

AUTORËT: ABDULLAH MURADOĞLU DHE ERHAN ERKEN Gjatë periudhës së rritjes së ndikimit Osman, me qindra personalitete nga Rumelia si shqiptarë, serbë, boshnjakë, rumunë apo kroatë...
0 637

Në qytetin Medine i cili është zgjedhur nga Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OBI) si "kryeqyteti turistik i botës islame 2017", kanë filluar aktivitetet...
0 465

MELTEM BULUR Nga afërsisht 7.100 gjuhët që fliten në botë, më shumë se 2.500 përballen me rrezikun e zhdukjes. Sipas asaj që Anadolu Agency (AA)...
0 395

Sultan Faizy nuk lë ti shpëtojë asnjë një episod i telenovelave të preferuara turke. 33-vjeçari i ndjek ato edhe në gjuhën turke përmes satelitit....
0 591

Në SHBA, ku presidenti Donald Trump ka ndaluar hyrjen e shtetasve nga shtatë vende muslimane, ekziston numër i madh i personave të cilët...
0 489

Libri është një burim themelor i dijes njerëzore, por edhe udhëzues masiv i komunikimit. Sa ka interes për leximin e librave në rajon...
0 722

Konsumimi i kafesë për shumicën prej nesh është një ritual i përditshëm. Adhuruesit e kafesë nuk e fillojnë ditën pa këtë pije ‘magjike’. Kafeja...
0 1184

 Si kalon murin e dytë të kalasë “Rozafat”, në një hapësirë në qendër të saj, bri varrezave që shtriheshin deri te muri e tretë,...
0 1204

Skulptori Jasenko Xhorxheviç nga qyteti i Tuzllës në Bosnjë e Hercegovinë (BeH) i cili njihet për figurat që i përpunon në laps, ka...