KULTURË

Featured posts
0 2048

 Si kalon murin e dytë të kalasë “Rozafat”, në një hapësirë në qendër të saj, bri varrezave që shtriheshin deri te muri e tretë,...
0 1811

Skulptori Jasenko Xhorxheviç nga qyteti i Tuzllës në Bosnjë e Hercegovinë (BeH) i cili njihet për figurat që i përpunon në laps, ka...
0 1315

Anëtarët e rinj të Shoqatës Ndërkombëtare të Mozaikëve (UMOSAD) në qytetin turk Gaziantep bënë mozaikun e “Vajzës Rome” prej 6.160 copë të bakllavasë. Ndërkohë shefi...
0 877

Ka përfunduar restaurimi i brendshëm i Kubet'us Sahra i cili zgjati 8 vite dhe faltores Kible që zgjati 2 vite. Ata ndodhen në...
0 1274

Pas tre dekadash do të bëhet restaurimi i radhës i Xhamisë së Kaltërt në Stamboll, ndërkohë që ky restaurim paraqet atë më gjithëpërfshirës...
0 1080

  Ekziston  një libër i bukur që flet për një dijetar të quajtur Ali Yâkupi.  Libri është një mishërim i atyre që u detyruan të...
0 1611

Shoqata Alternativa e së Ardhmes “Alsar" në bashkëpunim me Bashkësinë e Sindikatave Arsimore “Eğitim-Bir-Sen" kane organizuar në Tiranë simpoziumin dy ditor (11-12 mars) ndërkombëtar...
0 1921

Drejtoria Rajonale e dorëshkrimeve në qytetin Konya të Turqisë restauron një prej kopjeve të dorëshkrimit "El-Kanun Fi’t Tıbb" i cili për qindra vjet...
0 1846

Në vigjilje të përvjetorit të tridhjetë të përkthimit të parë e të plotë të Kur’anit në gjuhën shqipe, në korrik të këtij viti doli...
0 1406

Fragmente të një Kurani të para 1,370 vjetëve, janë gjetur në librarinë e Universitetit në Birmingem në Britani. Rrjeti BBC ka raportuar sot se fragmentet...