KULTURË

Featured posts
0 1911

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka publikuar versionin online të Kuranit. http://www.aiitc.net/kurani_madherishem/
0 1603

Vepra e artistit Pablo Picasso, "Algerian Woman" apo "Grua Algjeriane" (versioni O) mbrëmë në ankandin në New York është shitur për 179 milion e...
0 1545

Ne ambientet e "Swiss diamond Prishtina" Grupi i artistëve Infinity Art, ka organizuar një ekspozitë për nder të ditës së Europës me temë "Arti...
0 1476

Mbrëmë në Galerinë Kombëtare të Arteve të Kosovës është hapur ekspozita e, artistes boshnjake Shejla Kameriq, “30 vite më vonë”. Me fjalimin përshëndetës të drejtorit...
0 1070

I mbështetur edhe nga Ministria maqedonase e Kulturës, Teatri Turk i Shkupit realizoi galanë e pjesës teatrale të re me titullin “Prometeu”. Nën regjinë e...
0 1205

Në kuadër të festivalit afërsisht 100 fëmijë kanë ardhur në Stamboll nga Libani, Bosnja dhe Hercegovina, Shqipëria, Bullgaria, Maqedonia, Greqia, Kosova, Rumania, Jordania, Palestina,...
0 1184

Përpjekjet për të mbajtur gjithmonë të bashkuar shqiptarët që kanë lindur në Turqi, nuk kanë ndalur asnjëherë. Ambasada e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës, në...
0 1099

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, i shoqëruar nga drejtoresha e Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Mitrovicë, Rrezarta Loxha, ka vizituar shtëpinë...
0 1026

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga priti sot në takim përfaqësuesit e institucioneve të pavarura të kulturës të cilët e njoftuan presidenten...
0 945

Belgjikën e përshkruan si shtet absurd, që nuk do të duhej të ekzistonte. Absurd i quan edhe shtetet e tjera të Evropës. Ende pa...