KOSOVË

0 1063

Kosovarët nuk janë në shënjestër nga terrorizmi më shumë se vendet e tjera dhe ky është një fakt. Këtë konstatim e dha komandanti i KFOR-it...
0 1044

Nuk ka një zgjidhje alternative ligjore që do të mundësonte themelimin e Gjykatës Speciale për krime lufte pa miratimin e amandamentit kushtetues të propozuar...
0 1003

Mbi 200 mijë persona ende cilësohen si të zhvendosur nga Kosova, edhe sot e kësaj dite, 16 vite pasi ka përfunduar lufta dhe kjo...
0 1376

Ish drejtori i PTK-së Shyqyri Haxha ishte dorëshlirë në harxhimin e parave të shtetit. Haxha sa ishte drejtor i PTK-së kishte paguar qiranë e banesës...
0 963

Policia e Kosovës me anë të një sqarimi për media ka deklaruar se Drejtoria Rajonale në Prishtinë me njësitet e saja policore, ka realizuar...
0 1272

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, u prit sot nga Mbretëresha Elizabeth II e Mbretërisë së Bashkuar, në Oborrin Mbretëror në Buckingham Palace...
0 1107

Në Kosovë ka filluar nënshkrimi i një peticioni nëpërmjet të cilit qytetarët e Kosovës po kërkojnë nga autoritetet e Bashkimit Evropian si dhe nga...
0 1027

Ekspertët e kimisë analitike hedhin poshtë mundësinë që cilido nga liqenet në Kosovë të mundë t’i kontaminohet uji pa përdorur sasi të mëdha të...
0 1390

Të dyshuarve për vepra penale që ndërlidhen me terrorizëm, nuk u është gjetur as një substancë helmuese në momentin e arrestimit. Këtë e ka konfirmuar...
0 1276

Gjykata Themelore në Prishtinë u ka caktuar një muaj paraburgim pesë të dyshuarve për terrorizëm, të arrestuar ditë më parë afër liqenit të Badovcit,...

KULTURË

0 2126

Drejtoria Rajonale e dorëshkrimeve në qytetin Konya të Turqisë restauron një prej kopjeve të dorëshkrimit "El-Kanun Fi’t Tıbb" i cili për qindra vjet...