KOSOVË

0 831

Drejtoi i Zyrës për Kosovën, Marko Gjuriq, ka deklaruar për RTS se miratimi i ndryshimeve kushtetuese është vetëm hapi i parë drejt formimit të...
0 828

Kuvendi i Kosovës ka miratuar të hënën pasdite me 82 vota për, ndryshimet kushtetuese, me të cilat hapet rruga ligjore për ngritjen e Gjykatës...
0 1125

Shumica prej deputetëve të pozitës, ata të LDK-së dhe PDK-së votuan më herët kundër futjes si pikë e parë e rendit të ditës mocionin...
0 1025

Dërgesat e qytetarëve të Kosovës që jetojnë në vende të ndryshme të Evropës dhe botës, paraqesin kategorinë më të madhe të të hyrave në...
0 787

Gjatë vitit 2014 investimet e huaja direkte në vend ishin 151 milionë euro, e nëse i krahasojmë me ato të vitit 2007 shihet qartë...
0 871

Kosova edhe në ditët e verës është duke u përballur me reduktime të ashpra të energjisë elektrike. Kjo krizë energjetike pritet të vazhdojë dëri...
0 775

Nga dita e parë e mandatit të kësaj legjislature kuvendore, prioritet është zhvillimi ekonomik dhe krijimi i kushteve e lehtësirave ligjore për të zhvilluar...
0 811

Ambasadori i Serbisë në UNESCO, Darko Tanaskoviq, ka thënë se nëse Kosova hynë në UNESCO, atëherë automatikisht do të bëhet zotëruese e të gjithë...
0 1044

Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mbajë sot mbledhjen e saj, ku pritet të caktohet seanca e re plenare për të shqyrtuar...
0 1532

Partitë opozitare nuk kanë dhënë detaje për veprimet që do t’i ndërmarrin gjatë seancës në Kuvend, ku pritet të riprocedohen ndryshimet e amendamenteve kushtetuese...

KULTURË

0 2729

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...