MAQEDONI

0 1898

Forumi Rinor Islam organizoi manifestimin tradicional të Vitit të Ri të kalendarit islam, Hixhri 1437. Manifestimi në fjalë u mbajt në Sallën Opera dhe...
0 1243

Në ora 11.12 minuta është ndjerë tërmet në rajonin e Tetovës…Epiqendra e tërmetit ka qenë në Malin Sharr në pjesën e Kosovë, 3 shkallë...
0 1431

Në Shkup u mbajt tryeza në temën: “Ballafaqimi me gjuhën e urrejtejs dhe diskriminimit: ndikimi i redaktorëve dhe sfidat me të cilat ballafaqohen”. Sot në...
0 1063

Një delegacion kuvendor i Republikës së Maqedonisë me rastin e 8 Shtatorit, “Ditës së Pavarësisë së Republikës së Maqedonisë" vendosi lule në përmendoren...
0 1252

Minsitria e Punëve të Brendshme gjatë 24 orëve të undit ka dhënë vërtetime për gjithsej 1.936 shtetas të huaj, prej të cilëve 1.155 janë...
0 921

Lideri i opozitës maqedonase, Zoran Zaev edhe sot nuk u paraqit në seancën gjyqësore ku ai akuzohet për spiunazh. Prokurori kërkoi që liderit Maqedonas ti...
0 963

Enti Shtetëror për Statitika vazhdon të maqedonizohet. Në këtë institucion kryesor që është përgjegjës për regjistrimin e popullatës kanë të drejtë të punësohen vetëm...
0 1092

Refugjatët ankohen për pritjen e gjatë në vendkalimet kufitare, e cila sipas tyre është e panevojshme, pasi që nuk duan të qëndrojnë në vendet...
0 1080

Ndërprerja e bojkotit të opotizës maqedonase vjen si pasojë e respektimit të marrëveshjes së arritur mes katër partive politike kryesore në vend, e njohur...
0 1199

Teologu më eminent islam në Maqedoni, Ismail Bardhi, në intervistën për PRESS 24 thotë se radikalizmi nuk është produkt i fesë, por i kohës...

KULTURË

0 2126

Drejtoria Rajonale e dorëshkrimeve në qytetin Konya të Turqisë restauron një prej kopjeve të dorëshkrimit "El-Kanun Fi’t Tıbb" i cili për qindra vjet...