MAQEDONI

0 1663

Kështu dukej mbrëmë qyteti i Shkupit, ku nën moton “Mbështetje vullnetit kombëtar dhe jo grushtit të shtetit”, mijëra qytetarë të të gjitha moshave dhe...
0 1853

Turqia dëshmoi diçka shumë të rëndësishme: si politikës, ashtu edhe ushtrisë i dha mësimin e duhur. Sot ia dha mësimin ushtrisë, nesër ka mundësi...
0 1045

Sipas kryetarit të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë, Branko Ushkovski, asnjë gjykatës në Maqedoni nuk është vlerësuar me notë negative. Nën organizimin e Këshillit...
0 1048

Portali maqedonas Dokaz. Mk shkruan se 900 policë të Maqedonisë kanë marrë shpërblim për askionin policor në Lagjen e Trimave në Kumanovë. Bëhet fjalë për...
0 1672

Forumi Rinor Islam organizoi manifestimin tradicional të Vitit të Ri të kalendarit islam, Hixhri 1437. Manifestimi në fjalë u mbajt në Sallën Opera dhe...
0 1096

Në ora 11.12 minuta është ndjerë tërmet në rajonin e Tetovës…Epiqendra e tërmetit ka qenë në Malin Sharr në pjesën e Kosovë, 3 shkallë...
0 1272

Në Shkup u mbajt tryeza në temën: “Ballafaqimi me gjuhën e urrejtejs dhe diskriminimit: ndikimi i redaktorëve dhe sfidat me të cilat ballafaqohen”. Sot në...
0 1013

Maqedonia në krahasim me vitin e kaluar është përmirësuar në tre pozicione, ndërsa për tre vite është përmirësuar në 20 pozicione të reja. Në raportet...
0 1089

Kryeministri Gruevski ka përshëndetur dhe përkrahur agjendën univerzale për zbutje të varfërisë dhe përmirësim të mirëqenies së qytetarëve, të zbërthyer në dokumentin “Transformimi i...
0 1048

Partitë politike në Maqedoni kanë arritur marrëveshje për prokurorin special, që duhet të hetoj aferën e përgjimeve. Në bazë të marrëveshjes, prokuror do të jetë...

KULTURË

0 2790

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...