MAQEDONI

0 914

Një delegacion kuvendor i Republikës së Maqedonisë me rastin e 8 Shtatorit, “Ditës së Pavarësisë së Republikës së Maqedonisë" vendosi lule në përmendoren...
0 1080

Minsitria e Punëve të Brendshme gjatë 24 orëve të undit ka dhënë vërtetime për gjithsej 1.936 shtetas të huaj, prej të cilëve 1.155 janë...
0 783

Lideri i opozitës maqedonase, Zoran Zaev edhe sot nuk u paraqit në seancën gjyqësore ku ai akuzohet për spiunazh. Prokurori kërkoi që liderit Maqedonas ti...
0 807

Enti Shtetëror për Statitika vazhdon të maqedonizohet. Në këtë institucion kryesor që është përgjegjës për regjistrimin e popullatës kanë të drejtë të punësohen vetëm...
0 942

Refugjatët ankohen për pritjen e gjatë në vendkalimet kufitare, e cila sipas tyre është e panevojshme, pasi që nuk duan të qëndrojnë në vendet...
0 941

Ndërprerja e bojkotit të opotizës maqedonase vjen si pasojë e respektimit të marrëveshjes së arritur mes katër partive politike kryesore në vend, e njohur...
0 1050

Teologu më eminent islam në Maqedoni, Ismail Bardhi, në intervistën për PRESS 24 thotë se radikalizmi nuk është produkt i fesë, por i kohës...
0 818

Ligji për universitetet e hapura qytetare. Ligji për shërbimet postare. Ligji për veprimtari shkencore, këto janë vetëm tri ligje nga qindra ligjet që këtyre...
0 688

Në kontinuitet ka theksuar se vendi ka nevojë për një qasje serioze dhe urgjente të zgjidhjes së krizës politike sepse në të kundërtën aktrimi...
0 997

Kriza humanitare me refugjatët e lindjes së Mesme, dita ditës po merr përmasa dramatike. Për këtë arsye, Organizata Humanitare Hilal e cila vepron në...

KULTURË

0 2725

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...