BOTË

0 1281

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe të Sigurisë, Federica Mogherini, ka paralajmëruar qeverinë e SHBA-ve që të mos...
0 1398

Ministria e Drejtësisë e Turqisë ka kërkuar nga 16 shtete ekstradimin e 28 personave pjesëtarë të Organizatës Terroriste FETO. Sipas të dhënave që...
0 1398

Dalja në pah e lidhjes së kompanisë së armëve Milkor, që ushtron veprimtari në Afrikën Jugore, me organizatën terroriste FETO, ka nxitur debate...
0 1161

Presidenti amerikan, Donald Trump, për herë të parë kritikoi vendbanimet e Izraelit në territoret e Palestinës, që prej ardhjes së tij zyrtarisht në...
0 1184

Gjykata federale e Apelit të enjten refuzoi të kthejë në fuqi vendimin e presidentit Donald Trump mbi ndalesën e hyrjes së banorëve të...
0 1183

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, sot herët aprovoi ligjin e miratuar mbi ndryshimet kushtetuese, sipas të cilit vendi, mes tjerash, kalon në...
0 1331

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin përmes telefonit ka biseduar me presidentin e Turqisë Recep Tayyip Erdoğan dhe shprehu ngushëllime për shkak të vdekjes...
0 2553

Në periudhën 5 mujore nga hapja e Fondacionit Arsimor të Turqisë, Maarif, nga 688 shkolla të organizatës terroriste FETO, të shtrira në 113...
0 1302

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, theksoi sot në Ankara vendosmërinë në luftën kundër organizatës terroriste FETO, deri në heqjen e...
0 1199

Linnea Arvidsson, kryetarja e Komisionit Hetimor të të Drejtave të Njeriut pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB), ka thënë se nuk ka...

KULTURË

0 2433

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...