BOTË

0 953

Zëdhënësi i Pentagonit, Peter Cook në një deklaratë me shkrim ka theksuar se Forcat Ajrore të Irakut me avionët F-16 të blerë nga SHBA-ja...
0 682

Pritet që Gjermania të refuzojë këtë vit 75 mijë kërkesa azili të emigrantëve nga Evropa Juglindore, ndërsa në të njëjtën kohë do të përshpejtojë...
0 784

Vogëlushja dy vjeçare Aylan, vëllai i saj një vjet më i madh Galipi dhe nëna e tyre Zahin Kurdi 27 vjeçare, trupat e pa...
0 846

Gjatë muajit të gushtit janë shpëtuar 20 mijë e 60 refugjatë. Në muajin korrik 10 mijë e 842 dhe në qershor 17 mijë e...
0 794

Për shkak të konflikteve të tmerrshme në Siri 2 milionë fëmijë janë detyruar të migrojnë. Drejtor Ekzekutiv i UNICEF-it, Anthony Lake ka theksuar se pamjet...
0 991

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan në fjalimin e tij në konferencën B20 u shpreh se "Nuk duhet të harrohet kurrë se kudo që...
0 1000

Nga shpërthimi u vranë tre policë dhe shefi i tyre i ndërrimit, ndërsa tërësisht është shkatërruar automjeti i blinduar në të cilin ndodheshin. Në sulmin...
0 836

Në një deklaratë nga Nurol Holding theksohet se pasi është bastisur kantieri i ndërtimit të stadiumit në rajonin Sadr të Bagdadit, 18 punonjësit turq...
0 1040

Organizata e Rimëkëmbjes dhe Tregtisë në OKB (UNCTAD) ka deklaruar se në rast të vazhdimit me këtë ritëm, Gaza në vitin 2020 do të...
0 998

Zyrtari për mediat i Departamentit të Shtetit të SHBA-së, Mark Toner ka deklaruar se Turqia ka bërë gjëra përtej pritshmërive në luftën kundër organizatës...

KULTURË

0 2121

Drejtoria Rajonale e dorëshkrimeve në qytetin Konya të Turqisë restauron një prej kopjeve të dorëshkrimit "El-Kanun Fi’t Tıbb" i cili për qindra vjet...