BOTË

0 1891

Një në çdo 5 fëmijë në këtë vend vazhdon jetën në prag të varfërisë, ndërsa afërsisht 30 mijë fëmijë janë të pastrehë dhe numëri...
0 816

Lideri fetar i botës katolike, Papa Françesku në vizitën e tij në Bosnje dhe Hercegovinë, nuk përmbushi veçanërisht pritshmëritë e të afërmve të viktimave...
0 787

Edhe pse partia në pushtet, Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP), i fitoi zgjedhjet parlamentare në Turqi me 41% të votave, ajo nuk arriti...
0 646

Gjykata në Egjipt në shkurt të këtij viti lëvizjen palestineze Hamas e shpalli organizatë terroriste. Ajo këtë vendim e mori, edhe pse lënda u...
0 713

Papa Françesku, pritet me nderime të larata nga Kryetari i Presidencës së BeH Mladen Ivaniç, në prani të Gardës së nderit dhe intonimit të...
0 768

Jemi të shqetësuar për mënyrën se si trajtohen dhe për shkaqet e emigracionit", tha Marie Harf, zëdhënëse e Departamentit Amerikan të Shtetit të SHBA-ve. Zëdhënësja...
0 810

Vendimi i cili do të jepet në procesin e rigjykimit të të pandehurve theksohet se do të jetë përfundimtarë dhe se nuk do të...
0 828

Përfaqësuese të Shoqatës "Nënat e enklavës së Srebrenicës dhe Zhepës", në një intervistë për Anadolu Agency (AA) me rastin e vizitës të Papa Françeskut...
0 693

Gjykata edhe sikur myftinia të mos e miratojë dënimin me vdekje ajo e ka kompetencën për të dhënë dënim me vdekje. Pritet që të bëhet...
0 686

Deri më tani janë shpëtuar dhjetë persona, duke përfshirë kapitenin dhe kryeinxhinierin. Një anije me 458 pasagjerë u mbyt në lumin Jance në provincën Hubei...

KULTURË

0 2418

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...