Opinione

0 725

  Shkruan: Ditar Kabashi   Gjithçka pos nderit kur tregtohet quhet pazarllëk. Vetëm allishverishi me nderin e ka emrin prostitucion. Por këtu kemi përqasje të ndryshme se...
0 2446

Shkruan: Mr. Orhan Bislimaj   1. Hyrje Çështja e rindërtimit të xhamisë në Kalanë e Prizrenit, ka qenë një tematikë që ka përshkuar aktualitetin e Prizrenit, duke...
0 1266

Shkruan: Ditar Kabashi   Kur shkruaj diçka, sfidë kryesore e kam vënien e titullit. Mirë, - them me vete, po shkruaj, ndoshta edhe ia qëlloj, por...
0 593

Shkruan: Milazim Krasniqi Injektimi i urrejtjes ndaj “Tjetrit” brenda kombit për shkak dallimesh fetare e ideologjike dhe ksenofobisë nëpërmjet letërsisë së realizmit socialist, ka prodhuar trauma...
0 1905

  Shkruan: Ditar Kabashi   Për një popull, në pastë datë më të rëndësishme se data e Pavarësisë, atëherë pa pikë dyshimi do të ishte Dita e...
0 1672

  Shkruan: Ditar Kabashi   Shkupi, dikur qendër e Vilajetit të Kosovës, më pas i strukur mes thellësisë historike dhe tendencës të huajësuese, ndërsa tash e gati...
0 1268

Shkruan: Faik Miftari Trashëgimia kulturore si nocion”përfaqëson një vlerë që e tejkalon përdorrshmërinë e saj në një kohë të caktuar dhe për një qëllim të...
0 891

  Pasi nuk u arrit demarkacioni i kufirit me Malin e Zi, për të mos na mjegulluar tisi i kotësisë, demarkuan hapësirën tek lumi Ibër....
0 410

Shkruan: Ditar Kabashi   Festa kremtohet. Në të ka këngë, valle, hare… 28 Nëntori nuk duket të jetë festë. Së paku ky i sivjetmë, jo. Është kushtrim...
0 268

Shkruan: Nexhmedin Ademi 11 dhjetori është dita kur do të mbahen zgjedhjet në nivel qendror në Republikën e Maqedonisë. Me ofrimin e kësaj date interesimi...