Opinione

0 1419

Shkruan: Ditar Kabashi 1. Filozofia e së drejtës është tërësi teorish, doktrinash e metodash që në fokus kanë studimin e së drejtës. Shikuar nga perspektiva dogmativiste-normativiste...
0 1149

Shkruan: Ditar Kabashi Monteskieja flet për tri faza kryesore të historisë: atë të egërsisë, barbarizmit dhe fazën e qytetërimit. Natyrisht këto kanë kaluar në mënyrë...
0 1193

Shkruan: Nexhmedin Spahiu Debatet e fundit rreth rrolit të fesë, Perandorisë Osmane, Skënderbeut etj., na kthejnë te formula themeltare e kombit shqiptar. Kur dikush akuzohet se...
0 2782

Shkruan: Abdullah Klinaku Mënyra e sjelljes, fjalorit dhe qëndrimit tregon personalitetin e brendshëm të njeriut. Sjellja, fjalori dhe qëndrimi i kreut të AAK’së, dëshmon për...
0 1279

Autor: Prof. dr. Ramazan Gozen Më datë 20 korrik 2015, menjëherë pas Fitër Bajramit, Turqia u bë skenë e një sulmi terrorist me pasoja të...
0 1031

Shkruan: Abdullah Klinaku Gurbeti është i rëndë, e për vuajtjet që ti shkakton dijnë me tregu ata që janë në gurbet e janë gurbetçar. Ata...
0 1049

Konkursi i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” (UP) për pranimin e studentëve në studimet themelore baçelor në vitin akademik 2015/2016, i shpallur më 8...
0 1245

Shkruan: Ditar Kabashi “Të vdesësh nuk është asgjë. Të mos jetosh është e frikshme”, thoshte Viktor Hygo. Secili i gjallë do të përballet një...
0 998

Shkruan: Dr.Bashkim Aliu Beteja e Bedrit, e cila ndodhi në vitin e dytë të hixhretit, me 17 Ramazan, nuk është thjeshtë një konforntim ushtarak dhe...
0 1247

Shkruan: Nexhmedin Ademi Në fokus të opinionit publik shqiptar vazhdon të mbetet diskutimi mbi Islamin. Janë të shpeshta debatet analizat me “ekspert” e “analist” nga...