Home Lajme KOSOVË “Contour-Global” ndalon planet për ndërtimin e fabrikës së qymyrit në Kosovë

“Contour-Global” ndalon planet për ndërtimin e fabrikës së qymyrit në Kosovë

Gjeneratori i energjisë i renditur në Londër “ContourGlobal” ka ndaluar planet për ndërtimin e një termocentrali me qymyr 500 megavat në Kosovë. Kështu raporton “Reuturs”.

Projekti do të siguronte rreth gjysmën e kërkesës për energji elektrike të vendit ballkanik i cili po përballet me mungesat e energjisë, transmeton Indeksonline

ContourGlobal
“Ne nuk do të zhvillojmë ose të fitojmë termocentrale qymyri në të ardhmen. Si rezultat i situatës politike në Kosovë … projekti ynë i zhvillimit është i paaftë të arrijë pikat e tij para datës së kërkuar të përfundimit të projektit”, tha Contour-Global.

ContourGlobal, e cila operon më shumë se 100 termocentrale në të gjithë Evropën, Amerikën Latine dhe Afrikën, raportoi një rritje prej 15.2% të fitimeve vjetore të rregulluara vjetore, pasi përfitoi nga shitja e një 49% të aksioneve në një portofol të aktiveve diellore spanjolle.

KULTURË

0 2142

Drejtoria Rajonale e dorëshkrimeve në qytetin Konya të Turqisë restauron një prej kopjeve të dorëshkrimit "El-Kanun Fi’t Tıbb" i cili për qindra vjet...