Home Lajme KOSOVË DËRGIMI I ASOCIACIONIT NË KUSHTETUESE, KAMUFLIM I MARRËVESHJES

Njohësit e çështjeve kushtetuese, Mazllum Baraliu e Fisnik Korenica kanë vlerësuar se dërgimi i dekretit për krijimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe në Gjykatën Kushtetuese nga ana e Qeverisë së Kosovës bëhet sa për ta justifikuar deri në kamuflim marrëveshjen e arritur.

Ata kanë për ‘Epokën e re’ se ky veprim do ta plotësojë formën, por kurrsesi për ta ruajtur konceptin përmbajtjesor të Kushtetutës së Kosovës.

Sipas tyre, me këtë veprim Gjykata Kushtetuese do ta pastrojë përgjegjësinë politike dhe kushtetuese të kryeministrit.

KULTURË

0 2775

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...