Home Lajme Ekstradohet i dyshuari në rastin “çekan”

Ministria për punë të brendshme në bashkëpunim me policinë e kroate ka bëre ekstradimin e R.S (44) nga Gostivari kundër të cilit në suaza të aksionit “çekan” është paditur për bashkëpunim në krim, fajde dhe shpërlarje parash.

Ai është arrestuar në vendkalimin kufitar Bajakovo më 10 janar të këtij viti pas flet arrestit ndërkombëtar nga Interpolli.

Pas procedurës për ekstradim i denoncuari është marr nga aeroporti i Zagrebit dhe është sjellë në burgun e Shkupit, ku po e mban paraburgimin prej 30 ditëve.

Siç ka njoftuar MPB, ai është pjesë i grupit kriminal që përbëhej prej 5 personave që kishin vepruar nga viti 2008, kryesisht në territorin e komunës së Gostivarit. (INA)