Home Prizreni online FUNDMARSI NË PËRDRINI ME PLOT KRENARI DHE PLOT DHIMBJE


Pas 24 marsit të vitit 199, kur NATO filloi bombardimet mbi caqet serbe, pikërisht nga kjo datë policia, ushtria dhe paralmilitar e mercenar serbë filluan barbaritë e tyre sidomos në Përdrini, kështu ata filluan me 25 mars në Celinë e për të vazhduar edhe në Krushë të Madhe ku vranë e maskaruan 250 civilë e të pafajshëm. Por,nuk ndaluan as me 26 mars ku në Landovicë, që ishte porta e hapur e lirisë për të gjithë luftën ranë për të mos vdekur kurr dy Dëshmorë të kombit e u vranë 18 martirë të këtij fshati nga fëimja dy deri në palnë 80 vjeqare. Po pak më vonë atë ditë në Krushë të vogël organizuar nga serbët vendor u martirizuan 112 burra të Krushës së vogël. Derisa po këtë ditë në Randobravë bien 22 dëshmorë që ky fshat të bëhet Qendresë e epoposë së luftës.Ku këtë vit tashmë u është gritur lapidari i atyre që ranë në altar të lirisë. Lidhur me këtë epope të Përdrinsë sot,sekretari i OVL në Prizren Isa Berisha, pohon se organizata e veteranëve do të prezantojë në këto përkujtime për të evokuara pavdekshmërinë e atyre që flijuan jetën për atdhe.Fundmarsi në Përdrini ka një krenari të papërsëritur e po kështu ka edhe dhembje sepse edhe sot,e kësaj dite ende ka plotë të vrarë që nuk i dihet as varr e as nishan.

KULTURË

0 2413

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...