Home Lajme BOTË Holanda ndalon fishekzjarret për Vitin e Ri, gjobë 100 euro kush e...

Holanda ka marrë një masë ekstreme për Vitin e Ri duke ndaluar kategorikisht hedhjen e fishekzjarreve.Kjo masë është ndikuar dhe nga pandemia, teksa autoritetet theksojnë se fishekzjarret çdo 31 dhjetor për Vitin e Ri shkaktojnë shumë të plagosur dhe spitalet apo mjekët nuk duhet mbingarkuar.100 euro do të jetë gjoba për ata që kapen duke hedhur fishekzjarre ndërsa Holanda ka dhe një paketë ekonomike rimbursuese për tregtarët e fishekzjarreve që kap vlerën e 40 milion eurove.