Home Lajme BOTË IRAK – USHTRIA VAZHDON PËRPARIMIN PËRBALLË DAESH-it

Ushtria irakiane evakuan 10.000 civilë nga një sektor që rimorrën të enjten nga organizata terroriste DAESH, në provincën e Al-Anbar dhe vazhdojnë ofensivën duke ngjitur Luginën e Eufratit, njoftoi një zëdhënës.

“Forcat antiterrorizëm dhe trupat e armatosura liruan sektorin e Zankuras”, deklaroi zëdhënësi i shërbimeve antiterrorizëm, Sabah al-Noman.

“Ato evakuan 10.000 persona për t’i vendosur në një vend të sigurt”, vazhdoi ai.

Ky rajon, që ndodhet 125 kilometra larg Bagdadit, ndodhet në rrugën e Hitit, një qytet që është objektivi i radhës i ushtrisë irakiane. /TRT/

KULTURË

0 2901

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...