Home Lajme BOTË Islamofobia dhe armiqësia ndaj islamit që fshihet në lojërat kompjuterike (FOTO)

A je i vetëdijshëm për rrezikun e islamofobisë? Lojërat digjitale të pajisura me urrejtje kundër islamit dhe myslimanëve, përdoren si një mjet për të përhapur islamofobinë.

Në studimin e Ministri së Rinisë dhe Sportit të Turqisë me titull “Islamofobia në Lojërat Kompjuterike” bëhet e ditur se është shpallur mobilizim për të zbrazur brendësinë e islamit dhe është filluar drejtimi perceptiv. Sipas këtyre punimeve duke u normalizuar frika kundër myslimanëve, bëhen përpjekje për të bërë të zakonshme urrejtjen dhe armiqësinë ndaj tyre.

KULTURË

0 3000

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...