Home Lajme KOSOVË Komunat do të vendosin për rikthimin e nxënësve në shkolla

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka përgatitur tre skenarë të ndryshëm për fillimin e vitit të ri shkollor, më 1 shtator, kurse zbatimi i udhëzimeve varet nga drejtoritë komunale të arsimit.

Rikthimi në ambientet shkollore, mësimi i kombinuar dhe mësimi nga platforma të ndryshme, apo si quhen ndryshe skenari A, B dhe C, janë opsionet që mund të zbatohen nga komunat varësisht hapësirës nëpër objektet shkollore dhe gjendjes epidemiologjike në vend, thotë Enver Osdautaj, këshilltar i lartë politik në kabinetin e ministrit të Arsimit dhe Shkencës (MASH).

Ministria e Arsimit, thotë Osdautaj, në plan të parë ka rikthimin në ambiente shkollore dhe për këtë po bëhen përgatitje maksimale që mësimi të fillojë në mënyrë të rregullt. Por, megjithatë, procesi mësimor, sipas tij, do të vazhdojë bazuar në rekomandimet e institucioneve shëndetësore për mbrojtje nga sëmundja COVID-19, që e shkakton koronavirusi.

“Gjithsesi, nëse ata (drejtoritë komunale) i respektojnë saktë udhëzimet që jepen nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKSHPK) dhe nëse iu përmbahen udhëzimeve që i ka dhënë Ministria e Arsimit, komunat mund të fillojnë më skenarin A. Por, të komunat e mëdha që është sfiduese, supozojmë gjendja me pandeminë, atëherë mund të jetë skenari B, i kombinuar. Ne jemi duke bërë përpjekje që të fillohet më skenarin A. Por, aty ku ka sfida më të mëdha mund të shkohet edhe më B, nuk përjashtohet edhe C, mirëpo më pak është e pëlqyer për ne. Por, edhe këtë e kemi opsion”, thotë Osdautaj.

Similar articles