Home Lajme KOSOVË Kosova dhe Maqedonia Veriore sot takohen për heqjen e testeve PCR midis...

Një zyrtar i lartë nga Qeveria e Maq.Veriore vjen sot në Kosovë, takohet me Zemajn për heqjen e testeve PCR midis 2 shteteveMinistri i Shëndetësisë në Qeverinë e Kosovës, Armend Zemaj pret sot në një takim zëvëndësminitrin e Shëndetësisë në Maqedoninë Veriore, Ilir Hasanin.Indeksonline mëson se temë e takimit do të jetë heqja e testeve PCR midis dy shteteve dhe rikthimi i lëvizjes së lirë ndërmjet dy shteteve fqinje.Këtij vendimi i paraprinë dokumenti iniciues për protokoll të përbashkët për kufijtë, i përgatitur nga përfaqësues të shteteve të Ballkanit Perëndimor, Greqisë dhe Bullgarisë.Vendimi po merret në mënyrë koordinuese jo vetëm midis Kosovës dhe Maq. Veriore, por edhe me shtetet e tjera të rajonit të Ballkanit, që këto ditë kufijtë të hapen dhe të lehtësohet kalimi i udhëtarëve pa teste PCR.