Home Prizreni Online KRITERET PËR PRANIMIN E GJYKATËSVE TË RINJ ...


Kryetari i Gjykatës Themelore në Prizren,Ymer Hoxha,në takimin e sotëm me gazetarë ka shpalosur punën e Gjykatës Themelore në vitin 2016 duke i paraqitur sukseset e punës por edhe sfidat me të cilat përballet Gjykata.Ai duke folur për punën e kësaj gjykate ka potencuar se Gjykata Themelore e Prizrenit është më aktivja ndër të gjitha gjykatat në Kosovë” tha ai.Por,ajo që është brengosëse sipas tij është se kjo gjykatë ka mungesë për gjashtë gjyqtarët dhe për stafin profesional për të cilat ai tha se po kërkohen kritere të ashpëra. Ai me këtë rast ka kërkuar që të zbuten kriteret sepse tri vite nuk kanë ku ti bëjë tri vjet përvoje pune pasi që nuk u jipet shansë, Shteti duhet të gjejnë mekanizma të dilet nga ky qorsokak ka potencuar tha ai.Një pjesë e gjyqësorit e lëshjonë gjyqësorin dhe disa edhe ikin nga kjo punë prandaj shteti duhet të ketë përkujdesje për këtë sepse kanë kaluar 17 vite.Edhe nëse një lëndë vonohet ne duhet të ndihemi përgjëgjegjës.Gjobat deri në 500 euro i kryen policia kurse mbi vlerën e 500 euro gjoba e kryen Gjykata kurse personat juridik deri në 1000 euro e kryen policia e mbi këtë shumë e kryen Gjykata tha kryetari i Gjykatës Ymer Hoxha

KULTURË

0 2794

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...