Home Prizreni Online KRYETARI MUJA DHE DREJTORËT KOMUNAL MIRATUAN 17 VENDIME TË NDRYSHME


Kryetari i komunës së Prizrenit Ramadan Muja dhe ekzekutivi miratoi 17 vendime të radhës, në takimin e së martës duke miratuar vendime sot aprovuam 17 vendime.Pas diskutimeve, analizave dhe kërkesave kryeyrai dhe ekezekutivi votuan realizimin e projekteve: Nga Drejtoria e Shërbimeve Publike shpalljen e tenderin për shënimin e festave mjedisore.Nga drejtoria e Administratës,ndërtimun e zyrës të Gjendjes Civile në fshatin Lubinje e Ultë.Nga ajo e financave formimin e bordit për shqyrtimin e ankesave nga tatimi në pronën e paluajtshme në Komunën e Prizrenit për vitin 2017,Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik.Organizon panairin e ushqimeve tradicionale 2017, harton projektet për renovimin e mullinjve të vjetër, kullave, valanicave dhe objekteve të vjetra tha Ymer Berisha.Shpallen tenderin për furnizim me material për raste emergjente.Tenderin për dezinfektim, dezinsektim dhe deratizim të qytetit.do të ndërtohet aneksi i objektit shkollor “Dëshmorët e Vërrinit” në Billushë, punimin e rrethojës së oborrit të shkollës “Luigj Gurakuqi” në Nashec. Hapet konkursi për ndarjen e bursave për studentë për vitin kalendarik 2017 këtë me 60 mijë euro,50 mijë për studente dhe 10 mijë tejar për nëxës të familjeve të dëshmorëve.Derisa u tha se do të gjenden mjete edhe për botimin e librit “Qilimat dhe qëndisjet tradicionale të Prizrenit” të autores Shpresa Siqeca.

KULTURË

0 2922

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...