Home Lajme KOSOVË LAJM I MIRË: Votohet në lexim të parë Projektligji për rimëkëmbje ekonomike

Deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës kanë votuar projektligjin për rimëkëmbje ekonomike.Ky është leximi i parë, ndërsa pritet që së shpejti të votohet edhe në lexim të dytë, transmeton IndeksOnline.Me 64 vota pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, projektligji është kaluar.Opozita (LVV dhe PDK) në fillim të seancën kanë njoftuar se nuk kanë ndërruar qëndrim sa i përket votimit për këtë projektligj, e se rrjedhimisht do të votojnë kundër.Projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike do t’u mundësonte qytetarëve kontributpagues të tërheqin 10 për qind të mjeteve nga llogaria e tyre në Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës.

Similar articles