Home Prizreni online Lëvizja Vetëvendosje me deklaratë për kandidatë për deputetë...


Njoftimi për media që vije nga LVV në redkasinë tonë njofton se në mbledhjen e Këshillit të Qendrës të Lëvizjes VETËVENDOSJE! Në Prizren, delegatët pas miratimit të emrave të propozuar për kandidatë në listën për deputetë, sot përfundimisht edhe me miratimin e Këshillit të Përgjithshëm është vendosur që kandidatë nga Komuna e Prizrenit të jenë: Arbër Rexhaj,Drita Millaku,Kujtim Shala,Mytaher Haskuka, ku basjkë më këtë njoftim ka sjellur edhe biografit e kandidatëvëe.
ARBËR REXHAJ,Ka lindur në Prizren me 16.12.1985.Shkollimin fillor dhe te mesëm e kreu në Prizren.Ka mbaruar studimet për Letërsi Gjuhë Shqipe në Fakultetin Filologjik në Prishtinë.Ka kryer edhe Fakultetin e Shkencave Politike.Vazhdon studimet pasdiplomike për Letërsi po në Universitetin e Prishtinës.
DRITA MILLAKU,Ka lindur në Prizren,Shkollimin fillor, të mesëm dhe Fakultetin e Edukimit e ka mbaruar në Prizren, për ta vazhduar Fakultetin Filologjik dhe masterin në Prishtinë. Është e martuar, nënë e dy fëmijëve,e punësuar në Bibliotekën Ndërkomunale në Prizren dhe që 4 vite është asambliste në Kuvendin Komunal në Prizren. Gjithashtu është angazhuar pareshtur në fuqizimin e LVV në Prizren . Në kuadër të NDI ka përfunduar Akademinë për Lidership, dhe e angazhuar në shumë projekte për të drejtat e grave.
PROF. DR. KUJTIM SHALA U lind në vitin 1961 në Prizren.1987- Diplomon në Fakultetin e Mjekësisë – Seksioni i Stomatologjisë( si student më i mire i gjeneratës). Gjatë studimeve është zgjedhur Prodekan Student në Fakultetin e Mjekësisë.(1987-1988) Kryen stazhin e obliguar Mjekësor në Qendrën Medicinale në Prizren 1988- Kryen Studimet Pasuniversitare në drejtimin e Stomatologjisë Eksperimental 1993 – Kryen provimin Specialistik para Komisionit të krijuar nga Ministria e Shëndetësisë së Republikës së Kosovës dhe gradohet ne Specialist i Protetikës Stomatoloigjike 1991-1999 .Mbrojtja e tezës së Magjistraturës dhe shpallja Magjistër i Shkencave Stomatologjike nga Senati i Universitetit të Prishtinës zgjidhet Ligjërues i Lartë për Lëndën Protetika. Mbron Disertacionin e Doktoratës dhe shpallet Doktor i Shkencave Stomatologjike Senati i UP e zgjedh në titullin e Profesor asistent Senati i UP e zgjedh në titullin Profesor i asocuar. 2003-2012 Zëvendës Drejtor i QKSUK i Degës së Stomatologjisë 2007 Kryetar i Bordit Qendror për Edukim të Vazhdueshëm profesional në MSH .
Muhtagher Haskuka i lindurr më 12.10.1973 në Prizren,Ka mbaruara studimet për Psikologji në Universitetin Bogaziçi- Stamboll.Magjistër i Psikologjisë Sociale,Doktor i Shkencave në Psikologjinë Sociale,
Universiteti Ludëig Maximillians, Mynhen, Gjermani.Profesor. Asistent në Departamentin e Psikologjisë, Fakulteti Filozofik.Mbi 14 vjet përvojë ligjërimi në Universitetin e Prishtinës,

KULTURË

0 1108

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...