Home KULTURË Mali, riparimi i xhamisë më të madhe në botë nga balta

Në qytetin Djenne në bregun e lumit Bani në Mali ka filluar festivali tradicional i baltës gjatë së cilës të gjithë banorët dhe turistët marrin pjesë në vendosjen e fasadës mbrojtëse në xhaminë më të madhe në botë të ndërtuar nga balta.

Xhamia Ulu në shtetin e varfër Mali është një nga destinacionet më atraktive turistike në mbarë Arfikën dhe e njëjta ndodhet edhe në listën e trashëgimisë kulturore botërore të UNESCO-s.