Home Lajme MAQEDONI Maqedoni, 30% të burgosurve të pafajshëm?

Aktivistja, Meri Nikollova ka shprehur shqetësimet për gjendjen e mjerueshme ku vuajnë dënimin të burgosurit në Maqedoni.

Sipas saj pas publikimit të fotografive dhe kushteve të vështira të burgjeve në Maqedoni patjetër duhet të ngritët zëri se si trajtohen në mënyrë çnjerëzore këta të burgosur.

“Shikojmë dhe dëgjojmë se çka bën ky pushtet. Pas shumë plaçkitjesh kriminale dhe aferash korruptive, pushteti nuk ka kohë që t’i shikoj qytetarët e Maqedonisë të cilët mezi kalojnë muajin, mirëpo nuk duhet të harrohen asesi të burgosurit. Ata janë qytetarë të këtij shteti. Gjendja nëpër burgjet është e ngjashme si gjendja e policëve të cilët mbulohen me batanije të ish Armatës Jugosllave”, shprehet Nikollovska.

Ajo kritika adreson edhe ndaj Avokatit të popullit, Ixhet Mehmeti. Sipas saj 30 për qind në burgjet e Maqedonisë qëndrojnë persona të pafajshëm.

KULTURË

0 2790

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...