Home Lajme KOSOVË MINISTRI I MMPH FERAT SHALA ËSHTË PRITUR NGA ...


Në kuadër të takimeve zyrtare në Kroaci,me ftesë të nënkryetarit të Parlamentit të Kroacisë,Miljan Brkic,si mik i madh i kryparlamentarit të Kosovës dhe gjithë kosovarëve,e ku ishte edhe bashkëluftëtari i tij në luftën e Kroacisë bashkëvendasi prizrenas Lumni Lushaj, Ministri Shala është pritur në Parlamentin e Kroacisë, nga nënkryetari i Parlamentit dhe përfaqësuesit e disa grupeve parlamentare, si: Miro Kovac, kryetar i Komisionit Parlamentar për punë të jashtme, Josip Boric, nënkryetar i Komisionit Parlamentar për Planifikim Hapësinorë dhe Ndërtim, Damir Felak, anëtarë i Komisionit Parlamentar për Çështje Detare, Transport, Vlasta Milic anëtarë i grupit Parlamentar për Financa si dhe deputeten shqiptare Ermina Lekaj-Perljaske,kryetare e grupit parlamentar për komunitete.Kroacia është dera e parë e Kosovës, drejt Evropës, prandaj përvojat e saj në kompletimin e legjislacionit evropian përgjatë procesit të integrimeve janë më se të nevojshme dhe ky bashkëpunim duhet të intensifikohet në projekte konkrete, jo vetëm në nivelet ministrore por edhe në nivel të grupeve parlamentare përkatëse u tha në këto takime .Vizita në Parlamentin kroat ishte edhe takimi përmbyllës i vizitës sime treditëshe, vizitë kjo mjaft e frytshme gjatë së cilës janë iniciuar shumë çështje dhe janë hapur shumë mundësi të bashkëpunimit për të ardhmen me theks të veçantë në fushën e mjedisit dhe planifikimit hapësinorë.Në kuadër të takimeve zyrtare në Kroaci, ishte edhe takimi me deputeten shqiptare të Parlamentit të Kroacisë, .Ermina Lekaj-Perljaska, kryetare e grupit parlamentar për komunitete.Kroacia është shteti që i ka dhënë dhe po i jep përkrahje të pashaq Kosoëvs në zhvillimin e demokracisë dhe integrimoit të Kosovëss. Kurse me këtë rast Minstrin Shala nënkryetari i Parlamentit Brkiq disa here ka përsëritur se e çmon pa masë kontributin e shqiptarëve në çlirimin e Kroacisë e me këtë rats ka felenderiar edhë bashkluftërin e tij shqiptarin nga Prizreni Lumni Lushaj.Kjo vizitë ka hapur edhe mundësi të shumta për inevstime kroate në Kosovë.

KULTURË

0 2922

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...