Home Lajme BOTË Ministri izraelit: Hebrenjtë të zhvendosen në Bregun Perëndimorë

Ministri izraelit i Mbrojtjes, Avigdor Lieberman ka bërë një deklaratë tjetër skandaloze.

Ministri i Mbrojtjes tha për mediat izraelite se ata donin një shkëmbim masiv të popullsisë në territoret palestineze që i mbajnë të pushtuara.

Duke mos pasur ndrojtje nga përdorimi i shprehjes “një shtet etnikisht të pastër hebre”, ministri kërkoi nga palestinezët që të largohen tërësisht nga tokat e tyre, ku ata kanë jetuar në vitin 1967.

“Për të krijuar një shtet të pastër etnik izraelit duhet që të gjithë hebrenjtë të zhvendosen në Bregun Perëndimor”, tha Liberman.

Ministri izraelit i Mbrojtjes, Avigdor Lieberman u shpreh gjithashtu i kënaqur nga ndërtimi i 5 mijë e 500 vendbanimeve të reja në territoret e pushtuara dhe që 65% e tyre zënë vend në listën e konfigurimit emergjent. /TRT/

KULTURË

0 2900

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...