Home Lajme Ministria i’a merr Prizrenit mbi 5 milion euro për shkak të mosvotimit...

Kryetari i Prizrenit Mytaher Haskuka ka njoftuar se Prizrenit janë marr mbi 5 milion euro për shkak të mosvotimit të buxhetit nga ana e asambleistëve prizrenas.Më poshtë mund të lexoni shkrimin e plotë të tij.Sot Ministria e Financave na informoi që fondet nga 75 projekte të reja, në vlerë prej 5,524,090 euro, janë marrë dhe janë vendosur në fondin rezervë të Qeverisë së Kosovës. Fatkeqësisht kjo vjen si pasojë e mosvotimit të buxhetit nga ana e asamblistëve, që për arsye të kalkulimeve poltike shkurtpamëse, dëmtojnë drejtpërdrejtë qytetarët e Prizrenit. Dëshiroj që të informoj publikun se konsultimet për Buxhetin Komunal për vitin 2021 kemi kryer në kohë pandemie. Kërkesat e qytetarëve kemi pranuar përmes asamblistëve, platformave dixhitale të Komunës dhe përmes dëgjimeve publike që kemi organizuar nëpërmjet rrjeteve sociale.Gjatë këtij procesi gjithëpërfshirës dhe transparent, kemi pranuar mbi 200 kërkesa të qytetarëve. Edhe pse, buxheti për investime kapitale i Komunës së Prizrenit është shkurtuar paraprakisht nga ana e qeverisë, në buxhetin e planifikuar ne kemi arritur të përfshijmë rreth 60% të kërkesave të qytetarëve.Tani gjithë këto projekte rrezikohen të mos realizohen së bashku me projektin e Bankës Evropiane për rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në vlerë prej 5 milion Euro, pra në total Prizreni dëmtohet me 10,5 milion Euro. Projektet që rrezikohen nga papërgjegjsia e asamblesë:Ndërtimi i projekteve infrastrukturore në rrethin e parë unazor 120,000Rregullimi i infrastrukturës në Muradem, kanalizimi,rrugicat dhe muret mbrojtëse 50,000Ndërtimi i kanalizimit dhe rrugës në lagjen “Fleti” në Caparc 20,000Ndërtimi i infrastrukturës në Jeshkovë 80,000Rregullimi i infrastructures në lagjen “Dardania II” 200,000Ndërtimi i infrastrukturës në Piranë 70,000Ndërtimi i infrastrukturës në Lubizhdë të Hasit ,Dedaj 100,000Ndërtimi i infrastrukturës në Velezhë, Trepetnicë, Sërbicë e Epërme dhe Caparc 100,000Ndërtimi i infrastrukturës në Lutogllavë dhe Malësi të Re 50,000Ndërtimi i infrastrukturës në Tupec dhe Atmaxhë 50,000Ndërtimi i infrastrukturës “Mehmet Hasi” lagjja Tusus 70,000Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën “Besim Telaku” 70,000Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën “Janina” 30,000Ndërtimi i rrugës Prizren-Hoçë e Qytetit (rruga e vjetër) 150,000Rehabilitimi i infrastrukturës (rrugët , kanalizimit,ujësjellësit dhe ndriçimit publik) në qendrën historike të Prizrenit 150,000Ndërtimi i murit mbrojtës dhe rrugicave në Planejë 30,000Rregullimi i rrugicave në Lagjen “Monega” dhe “Bardheci” në fshatin Shpenadi 20,000Ndërtimi i infrastrukturës në Karashëngjergj, kanalizimi dhe rrugët 50,000Rregullimi i infrastrukturës në Zym ,kanalizimi dhe rrugët 40,000Ndërtimi i mureve mbrojtëse, kanalizimi dhe rrugicave në Pllanjan 40,000Hapja e rrugëve në fshatin Mushnikovë 30,000Intervenime dhe riparime në sinjalistikën e Komunës së Prizrenit 36,798Ndërtimi i infrastrukturës “Rugova” dhe “Norë Kelmendi” 200,000Trajtimi i ujërave atmosferike në fshatin Lukinaj 30,000Ndërtimi i rrjetit të kanalizimit në Zhur 50,000Riparimi i kanalit të rrjedhës së përrockës në Romajë 40,000Ndërtimi i rrugicave në lagjen Gurishte 40,000Ndërtimi i infrastrukturës në Vlashnje, rrugët dhe ndriçimi publik 40,000Trajtimi i vijave kulluese dhe rrugëve në Vërmicë 50,000Ndërtimi i infrastrukturës në fshatin Billushë 50,000Ndërtimi i infrastrukturës në Malësi të Vërrinit 30,000Ndërtimi i nënkalimit në Landovicë 40,000Ndërtimi i kanalizimit fekal dhe atmosferik përgjatë Tranzitit të vjetër (KFOR-IT) 125,000Ndërtimi i sheshit te Shtëpia e Bardhë 20,000Implementimi i planit të mobilitetit 26,292Rregullimi infrastrukturës ne lagjen kurila 70,000Rregullimi infrastrukturës në rrugën Kosova 76,292Ndërtimi infrastrukturës rrugore në zonën nga rrethi Ben-af deri në ortakoll, hekurudha 70,000Trajtimi i kanalizimit në komunën e Prizrenit, projekte parciale 50,000Hartimi projektit detal i urës Bregdri-Krushë e Vogël 20,000Renovimi i kulmit të objektit shkollor “25 Maj” Lubinje e Poshtme 25,000Ndërtimi i aneksit të shkollës “Ardhmëria” në Landovicë 50,000Ndërrimi i dyshemesë së sallës së edukatës fizike në shkollën “Nazim Kokollari” Prizren 30,000Vendosja e busteve nëpër shkollat e Komunës së Prizrenit 23,000Furnizimi me dollap për shkollat e Komunës 80,000Adaptimi hapësirës për laboratore dhe furnizimi me paisje në shkolla 111,000Ndërtimi i QMF-së në KFOR 870,000 Renovimi dhe mirëmbajtja e objekteve ekzistuese kulturore dhe sportive 250,000Renovimi i Qendrës sportive “S. Surroi” në Prizren 120,000Ndërtimi i qendrës kulturore në Novoselan 30,000Renovimi – rehabilitimi i objekteve të banimit kolektiv në qytetin e Prizrenit me participim 190,000 Rregullimi – rehabilitimi i korridoreve në objektet e banimit kolektiv me participim 100,000 Ndërtimi i parkut të heronjve dhe Memorialit “Tahir Sinani” 70,000 Kontejnerët nëntokësorë (Qendra Historike) 80,000 Ndërtimi i memorialit në fshatin Malësi e Re 20,000Renovimi i memorialeve ne fshatin Kushnin, Nashec, Lez, Kojushë 40,000Ndërtimi i murit mbrojtës te Shtëpia Rezidenciale dhe rregullimi I hapësirës 40,000Furnizim me material ndërtimor për kulme 80,000.00 Lyerja brenda dhe jashët objektit -fasada me ngjyra specifike të përshtatshme për fëmijet sipas rolit të institucionit-reflektues 7,000Dhoma senzorike 5,00oFizibiliteti i potencialit turistik për fshatin Nashec të Prizrenit 10,000Kredi të lehta dhe huamarrje (BERZH) 75,000 TOTAL 5,524,090