Home Prizreni Online Në UPZ u promovua librit Universitar “E drejta Romake” e Prof Dr...


Të premten, në UPZ u promovua libri Universitetar “E drejta Romake” e Prof Dr Kadri Kryeziut në amfiteatrin e madh në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti” e ku prezantuan qindra libërdashës studentë e për të nderuar këtë promovim sot ishte edhe kryetari i komunës së Prizrenit Ramadan Muja bashkë me stafin e tij si deh Kryesuesi Kujtim Gashi. Fillimisht për librin sot, rektori i këtij universiteti Ramë Vataj ka falenderuar angazhimin e madh që po bënë prof dr Kadri Kryeziu që të ofrojë përgaditje të këtilla librash, Përderisa në Unversitet mungon litetratura libri i prof Kadriut do të jetë një margariatër për studentër” tha rektori Vataj.Recenzentja e librit prof Dr Jorida Xhafa derisa ka folur për librin në fjalë tha se sot ishte mjfat në siklet për faktin se më mirë e më shumë ka thënë vetë autori për librin në fjalë.Arif Rizaj dekan i Fakuletit të UPZ tha se ju keni ndërgjuar për të Drejtën romake tani mund të them se prof Kadriu ka punuar dy libra bazë të drejtësisë .Derisa vetë prof Kadri Kryeziu për të ndërtuar libriun :E drejta romake” duhet të jesh shumë intelegjent tha ai. Tashmë teknologjia ka përparuar dhe kjo më detyroi dhe vendosa ta bëjë një libër më praktikë për studnetë,UPZ tani më jemi ngritur në një universitet të avansuar tha autori i këtij libri prof dr Kryeziu dhe vazhdoi.Prof Dr Kadri Kryeziu pos këtij libri ka botuar edhe “E drejta e zgjedhjes si e drejtë politikë fundamentale e qytetarit.” E drejta e zgjedhjes”,” Prizreni qytet shtet, perfekturë ,kumunë,”.” Pluripartizimi në Kosovë funshekulli XX” dhe libra tjerë nga lëmia e drejtësisë.

KULTURË

0 2794

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...