Home Prizreni Online NESËR NË ORA 12: 00 ORGANIZOHET MARSHI PAQËSOR ”DREJTËSI PËR ASTRITIN”

Në konferencën e të hënës, organizuar një OJQ e grave që veprojnë në Prizren nën mbështetijen e shoqërsë civile u diskutua për organizimin që pritet të mbahet nesër në Prizren, ku do të organizohet Marsh Protestues në kërkim të drejtësisë për vdekjen e aktivistit Astrit Dehari. Fillimisht Marte Prenkpalaj nga OJQ “Femra vzionare e shekullit XXI ” e cila tha se i kemi njoftuat edhe poloicië ku marshi do të niset nga sheshi “Shadërvan në ora 12:00 dhe vazhdon deri te hyrja e burgut .Ne me ftesa i kemi mbi 300 veprimtarë të shoqërisë civile por, këtij marshi mund të i bashkohen, Pastaj duke pa këtë fakt se në Prizren kemi dy vdekje enigmatike. E më duhet të kujtojë edhe vdekjen e dr Halil Berishës,i cili nuk pranoi të nënshkruaj vdekjen e profesorit Xhemajli Berisha e për këtë UDB më vonë e vranë ” tha ajo.Drita Millaku,kuvendare e Kuvendit të Prizrenit me këtë rast ka bërë një apel të përgjithshëm pa marrë parasysh subjektin politik për të cilët në përkrahje për të kërkuar të vërtetën për vdekjen e Astrit Deharit.”Që në fillim inciativë të shoqërisë së grave e përkrahëm. Ne çdo iniciativë ,jo vetëm këtë ,por ne, do të mbështesin secilën iniciativë të mirë e përkrahim. Me këtë rast i ftojë të gjitha gratë të cilët janë edhe në partitë tjerë poiltike, të marrin pjesë për ti dhënë fund këtyre, ngjarje tragjike” tha ajo.Marshi protestues organizohet me iniciativën e OJQ-së “Femra Vizionare e Shekullit XXI” e mbështetur nga shoqëria civile e Prizrenit dhe aktivistet gra të partive politike të Prizrenit.

KULTURË

0 2980

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...