Home Prizreni Online PARKU I QYTETIT NGA NJË OAZË E BUKUR ËSHTË SHËNDRRUAR NË DEPONI...

Parku qytetit ne Prizrenit dikur ishte një nga oazat e fresikmit dhe bukurisë së Prizrenit.Duke pa këtë gjendje Turqia bëri një financim të konsideruar duke e bërë parkun e qytetit një nga parqet me standade të një parku për pushimn realaksim dhe një park për pushim. Mirëpo,kjo ishte një pamje e bukur deri pa një viti,por tani kohëve të fundiot atje gjendja është deklasuar keq, Tash janë prishur të thuash të gjitha ulëset, janë thyer lojrat e fëmijve dhe ai park i dikurshëm ka marrë pamjen e trishtuar të një deponië publike,kështu mendojnë edhe disa studentë të cilit pohuan se duhet iniciatvë qoftë edhe nga vete studentët siq u shprehën Elmedina Hoxha dhe Armir Hoti, sudentë. Derisa përmes telefonit drejtori i Shërbimeve Publike Sulltan Badallaj, pohon se ne jemi munduar që atje ta sanojmë gjendjen. Para disa ditës e kemi bërë pastrimin e mbeturianve kemi caktuar edhe një roje i cili e ka për ditur të mbikqyrje atje gjendjen. Tashmë i kemi përgatit të gjitha dokumentet dhe së shepjti do të del tenderi për parkun e qytetit me financime dhe shërbim publiko privat dhe afati do të jetë për një dekadë. Kurse kohë më parë lidhur me këtë temë zëdhënësi i komunës Ymer Berisha,tha” Në asamblen e komunës u kalua edhe në Asamble që parku duhet të jepet për 10 ose 15 vite, Presim që të nxirret përfituesi nga kjo politikë tenderuese. E pastaj ai përfitues do të mbikqyret. Ne do të kërkojmë për të ngritur edhe kulturën e mjedisit natyror” pohon zëdhënësi Berisha. Kjo kronikë mirë është të shërbejë për të tri nga këto nevoja. Të sensibilzojë qytetarin se paku për faktin se parku është mushkëri e qytetit dhe duhet mbajtur pastër. Që komuna të ngut procedurat tenderuese që mos të anshkalohet në këtë masë parku. Dhe së treti ai financim ndërkombëatre të ruhet si dhuratë,e jo të nëpërkëmbët në këtë formë.

KULTURË

0 2901

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...