Home Prizreni Online PARTIA DEMOKRATIKE NË PRIZREN SHËNOI 17 VJETORIN E THEMELIMIT


Me rastin e 17 Vjetorit të Themelimit të Degës së PDK-së Prizren sot, në praninë i mijëra veprimtarëve dhe strukturave të PDK-së u shënua ky përvjetor.Në këtë takim ishin edhe përfaqësuesë të AAK-së , Vakat, Partive Rome dhe po kështu struktura të këtyre partive.Kurse në respekt të këtij përvejtori mori pjesë edhe kryetari i kësaj partie Kadri Veseli, nënkryetari Enver Hoxhaj dhe anëtari i kryesiisë Xhavit Haliti.Duke ju drejtuar të pranishmëve kryetari Veseli ka uruar struktuarat e degës së PDK-së në Prizren ate të Sharrit,Hasit dhe Zhurit.Kurse pas kësaj ai ka kërkuar që PDK duhet të jetë parti e hapur duke dhe duhet të jetë parti që duhet te jetë faktori parësor për vendimarrjen e proceseve të këtyre 17 viteve. PDK është ajo që ka bërë shumë për Kosovë dhe duhet ët bëjmë më shumë në interar. Nuk duhet harruar ku ishin dhe ku jemi tani, Nga qershori 1999 Kosova ka ecur shumë përpara nga viti 2007 që kur erdhi PDK në pusheti kanë ndodhur transformimet e mëdha .Dhe vetëm pak muaj pas kësaj Kosova u shpall shtet sovran, Prandaj ju strukurat të PDK tani qytetarët ofroni ata të kenë një të ardhme më të mirë më PDK -së “tha kryetari Kadri Veseli. Të pranishmit i ka falenderuar edhe kryetari i komunës së Prizrenit Ramadan Muja, duke u thënë të pranishmëve se PDK është dera dhe adresa atyre që duhet të jenë për të mbetur këtu dhe dhënë kontributin e tyre. Duke përdorur edhe një këngë të vjetër Gjirokastrite se aty ku të shkelë këmba të rënqin dhëmbët dhe metaforikisht tha se ju që jeni këtu jepni kontributin tuaj. Pastaj, ka vequar edhe të arriturat komunale duke përmendur ndarjen e 92 banesave vjetë po kaq këtë vit .Duke porositë e edhe pasardhësi i tij të vazhdojë me këtë veprim. Kujtim Gashi, udhëhoqi këtë takim dhe bashkë me falenderimet tha se PDK sot ka festë .

KULTURË

0 2790

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...