Home Prizreni Online PENSIONISTËVE DO TUA KTHEJMË DINJITETIN THA MINISTRI ABRASHI NË PRIZREN

Në mbledhjen e Kuvendit Zgjedhor të organizatës Komunale të Pensionistëve dhe Invalidëve të Punës në Prizren, sot, prezantuan Ministri i Punës dhe Mirëqenjes Sociale Arban Abrashi, zv ministri i kësaj minstriie Hasan Hasani, dhe stafi tjetër ministror,Kryetari i Pensionistëve të Kosovës Shaban Kajtazi, përfaqësuesë të KFOR-it turk dhe përfaqësues të Organizateve të Pensionistëve nga shumë komuna.
Në këtë Kuvendi ministri A|brashi ka theksuar se tashmë jemi duke punuar shumë pikërisht me shtresën e pensionistëve dhe mendojmë se ende do të vvazhdojmë të punojmë me shumë këmbëngulësi që pensionistët te kanë një pensioin më të dinjitetshëm. Tashmë kemi bërë disa hapa në këtë drejtim, jemi duke rishqyrtuar edhe faktin e trustit dhe po kështu po punojnë në punime javore edhë në dy skema të reja pensioniste. Pra jemi duke punuar në skemën e penisoneve familjare dhe ate të invalid të punës dhe angazhime të tjera në të mirën e pensionistëve” tha ministri Abrashi.Kurse kryeyrai i Pensinistëve të ksobës Shaba Kajatzi edhe njëhër ka falenderuar hapat konkrtetë cilat i ka marrë tashmëq Qeveria për të siguriar një jetë pak më të dinjiteshme për pensionsitët.Kurse Kuvendi zgjedhor i Organizatës Komuale të Pensionistëve dhe të Invalidëve të Punës në Prizren ka rizgjedhur me vota unanime për kryetar të organizatës Musa Jorganxhiun kryetar i deritashëm, Ku me kë rast kryetari i komisnt propozues Avdi Muqaj tha se Musa Jorganxhiu ka sakrifikuar shumë për pensinsitët prizrenas.Po kështu janë zgjedhur edhe ekipet tjera brenda kësaj organizate. Së fundi kryetari i rizgjedhur Musa Jorganxhiu ka falendeur të pranishmit për besimin e dhënë dhe ka falenderur të gjithë ata që i kanë kontribuar kësaj organizate, kurse veqanrisht ka falenderuar edhe KFOR-in turk që ka bërë mbi 40 mjië vizita falas për pensinistë.Derisa kryetari i pensionstëe të Kaçanikut për KFOR-in turk ndau edhe një mirënjohje

KULTURË

0 2980

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...