Home Lajme KOSOVË Pezullohet falja e Kurban Bajramit në xhamitë e Kosovës

Është pezulluar falja e Kurban Bajramit në të gjitha xhamitë e Kosovës.
Këtë e ka bërë të ditur kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim Tërnava.
“Pezullohet falja e namazit të Kurban Bajramit dhe për 10 ditë pezullohen faljet në xhamitë e Kosovës”, ka thënë Tërnava.

Ai tutje ka thënë se ky është një vendim i dhimbshëm për BIK.
“Ky është vendim i dhimbshëm për BIK por një vendim me vend ngase kemi prioritetin edhe ne si BIK që ta ruajmë shëndetin publik të qytetarëve sepse kështu na mëson Kurani, kështu na mëson Muhamedi a.s”, ka thënë Tërnava.dia, myftiu i Bashkësisë Islame në Kosovës, Naim Tërnava.