Home Lajme KOSOVË Pritet rritja e çmimeve të derivateve në Kosovë

Kohët e fundit, dukshëm, është shënuar rritja e çmimeve, në shumë produkte në vendin tonë.Sa u përket derivateve, ato nuk është se kanë pësuar lëvizje të mëdha, porse pritet të ketë së shpejti.Kryetari i Naftëtarëve të Kosovës, Fadil Berjani, thotë se qytetarët e vendit edhe më tej po shërbehen me çmimet më të lira në vend.“Çmimet i përcakton bursa dhe organizata prodhuese OPEC, ku reflekton edhe në Kosovë. Çmimet në Kosovë sillen kështu: dieseli 0.85 centë deri në 0.92 centë, benzina 0.87 deri në 0.95 centë”, ka thënë Berjani në një bisedë për media.Qytetarët e Republikës së Kosovës janë duke u shërbyer me çmimet më të lira në regjion, përveç Maqedonisë që e ka akcizen më të ulët për 0.22 centë për një litër”, ka theksuar ai.“Sipas informatave ku ka qenë një takim me organizaten prodhuese e ka kundërshtuar Rusia. Ka kërkuar që të reduktohet prodhimi, por shtetet arabe e kanë kundërshtuar kështu që do të ketë rritje të lehtë të çmimeve, sepse prodhimi në OPEC, është në rritje”, vlerëson Berjani.Berjani ka treguar se çmimet e derivateve në Shqipëri qëndrojnë më ndryshe.“Çmimet në Shqipëri aktualisht janë kështu, fieseli 1.30 centë, kurse benzina 1.32 centë”, shtoi ai.Vlen të përmendim faktin se që nga fillimi i pandemisë Covid-19 e deri tashti, qytetarët e vendit janë shërbyer me çmime të arsyeshme.