Home Prizreni Online QENDRA E QËNDRIMIT DITOR ”PEMA” KA KËRKESË QË MOS TË LEJOHET TË...


Qendra për fëmijët me nevoja të veqanta”Pema” sotë në kuadër të shënimit Ditës Ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuar,me një program ka shënuar këtë event të rëndësishm edhe për këtë shoqatë. Blerta Kastrati koordinatore e kësaj qendre është primare për fëmijët me nevoja të veçanta në Prizren,trajton deri në 80 fëmijë brenda një jave tha ajo.”Por, pasi që jemi në fund të realizmit të këtij projekti dua të apleojë të gjitha institucionet që të gjendet mundësia që që të gjenden burime që kjo qendër të vazhdojë edhe mëtej ,Sepse tashmë është nevojë e domosdoshme që edhe këta fëmijë të kenë një trajtim si në Qendrën “Pema” me të gjitha nevojat tjera.” tha ajo. Kjo është njëra nga qendrat ditore që ofron kushte për riintegrim dhe këtu ofrohen ndihma psioko- sociale dhe të shoqëruarit pohon Blerta Kastrati .është primare që këta fëmijë të përfshihen në shkollat e rregullta, pastaj vizitojnë fabrika dhe qëllimi është që këta fëmijë të shohin botën edhe jashtë kësaj Qendre. Puna jonë eshtë vetë sfiduese dhe qëllimi ynë është që këtu të punojmë dhe të arrijmë të i shoqërojmë këta fëmijë dhe ti riintegrojmë në shoqërinë tonë pohon ajo.

KULTURË

0 2792

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...