Home Lajme BOTË Rumani, mijëra protetues në ditën e 13-të të protestave anti-qeveritare

Dhjetëra mijëra demonstrues u mblodhën para qeverisë rumune duke kërkuar përsëri dorëheqjen e saj.

Në ditën e trembëdhjetë të protestave anti-qeveritare, demonstruesit në Sheshin e Fitores në Bukuresht me trupat e tyre formuan flamurin rumun.

Ata kërkojnë formimin e qeverisë së re dhe kalimin në një politikë të re të drejtimit së shtetit. Protestat i filluan muajin e kaluar pas vendimit të qeverisë së qendrës së majtë për uljen e dënimeve për ndëshkimin e korrupsionit.

“Kam ardhur për t’u treguar atyre se nuk mund të udhëheqin ashtu si dëshirojnë ata. Nuk mund të na përvetësojnë ose të na blejnë për disa lei”, tha protestuesi Bogdan Bogatoniu.

KULTURË

0 2900

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...