Home Lajme SONTE SHËNOHET “NATA E MEVLUDIT” DITËLINDJA E MUHAMEDIT ASSONTE SHËNOHET “NATA E...

SONTE SHËNOHET “NATA E MEVLUDIT” DITËLINDJA E MUHAMEDIT AS

Sonte në Xhaminë “Sinan Pasha” në Prizren pas namazit të jacisë në ora 18:00 Bashkësia Islame e Prizrenit organizon një program fetar për nder të “Natës së Mevludit” ditëlindjes së Muhamedit a.s ku përveq leximit të Kuranit dhe Mevludit (vargje nga jeta e Profetit) një ligjeratë rasti do të mbajë edhe Orhan ef Bislimaj Kryeimam i Bashkësisë Islame të Prizrenit.
“Për lindjen e tij, u gëzua çdo krijesë, u gëzuan tokë e qiell, u gëzuam edhe ne, të gjithë. Ai është Muhamedi a.s., i Dërguari i Zotit, që ribëri historinë…!”thuhet në kumtesën e KBI në Prizren