Home Prizreni online Takim me studente e Prizrenit për forcimin e Institucioneve të Kosovës në...

Në kuadër të projektit të Binjakëzimit të BE-së “Forcimi i Institucioneve të Kosovës në Administrimin Efektiv të Migracionit”, sot në UPZ në bashkëpunim me Minsitrinë e Punëve të Brendshme , ku ishte zv ministri Valdet Hoxha dhe Ministrisë së Integrimit Evropian u mbajt me studnetë një takim informues në Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren në kuadër të fushatës për parandalimin e migrimit të parregullt. Në këtë takim informues marrën pjesë ekspertë të Bashkimit Evropian dhe zyrtar për çështje të migracionit nga MPB vendore dhe një përfaqëuses nga Qendra gjermane e informacinit për migracion, arsim dhe karrierë DIMAK.
Valon Krasniqi, udhëheqës i Departamentit për Shtetësi, Migrim dhe Azil në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Kosovës paar studetëvë ka ligjërëruar për aktualiteine kësaj natyre derisa (Ish) Amb. Robert Bosch: ka folur për trendët e migrimit në regjionin e Ballkanit dhe politikat migruese të Holandës.kurse për shumë ibformacione ka folur . Edmond Gashi, Koordinator Kombëtar për Qendrën Informuese Gjermane për Migrim, Trajnim Profesional dhe Karrierë “DIMAK” për mundësit e migrimit legal në Gjermani.Ai pa studetëve tregoi se sa shumë mundësi ka që të shkohet legalisht në Gjermani sidomos për studime.
Kurse ekskluzivisht për Rtv “Besa: zv ministrti Valdet Hoxha, tha se ky takim pati shumë rëndësi të dyanshëm edhe për me si ministri edhe për të studentët sepse në këtë formë tashmë kemi sqaruar shumë mundësi që kanë studnetët të mos gabojë për të ardhmen e tyre.Kurse po sot, në këtë Universitet gjeneral Kadri Kastrati para studentëve ka shpjeguar edhe faktin e të mirave që ëshrë për Kosovën nga transformimi i FSK në ushtri të Kosovës..

KULTURË

0 2307

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...