Home Prizreni Online U hap ekspozita për vlerësimin e preliminar të tokave në Komunën e...


Të mërkuren,në mjediset e Drejtorisë së Financave bëhet hapja e Ekspozitës mbi vlerësimin preliminar të tokave për Komunën e Prizrenit,e ku prezantuan edhe zyrtarë nga Departamenti i Tatimit në Pronë pranë Ministrisë për Ekonomi dhe Financa,si dhe zyrtarë nga shteti Suedez që njëherësh janë mbështetës të kësaj ekspozite.Ku pas prezantimit para drejtorisë,mediave dhe qytetarëve u ba edhe prezantimi i vlerësimit të tokave por, që nuk lidhur ky vlerësim as me tregun e shitjes apo vlerësimit të shpronësimit, por, ka të bëjë vetëm me vlerësimin u tha sot,në këtë ekpzozitë. Drejtori i Financave në Prizren Ertan Simitçi,lidhur me këtë ekspozitë tha se do të na ndihmojë edhe për vlersimin e tokës për të caktuar edhe tatimin mbi pronë.Derisa Agron Thaçi,nga departamenti i tatimit në pronë nga Ministria për Ekonimi dhe Financa,tregoi se tashmë me këtë formë ne si Departament jemi sot,këtu por, edhe gjithëandej Kosovës në të gjthë komunat e Kosovës do të paraqesim pikërisht këto ekspozita dhe bashkë me ne janë edhe vlerësuesit e hartave.Në këtë eskpsozitë sot,u ftuan edhe të gjithë qytetarët e Komunës së Prizrenit që kanë mundësi ta shohin se është e vlefshme toka e tyre.

KULTURË

0 2791

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...