Home Prizreni Online U PËRKUJTUA BETEJA E KABASHIT, BETEJË E LAVDISHME E UÇK-së

Me rastin e 18 Vjetorit të Betejës së Kabashit të premten, është përkujtuar me pietet gjaku i dëshmorëve të Korishës të cilët në kuadër të Bataljonit të Kabashit bien për mos të vdekur kurrë. Fillimisht janë bërë homazhe ne Varrezat e Dëshmorëve në Landovicë. e kur morën pjresë përfaqësues të shoqatave të daln nga lufta, Kryetari i komunës së Prizrenit Ramadan Muja, Nnëkryetrai i komunës që njëherit ishte edhe komndant i batalijonit të Kabashit Lulzim Kabashi, kryesuesi Kujtim Gashi, familjar e shumë të tjerë. Kryetari i komunës së Prizrenit Ramadan Muja tha se përhere Kabashi ka dhënë numra të mëdhej të kësaj toke edhe në luftën e fundit ajo dha kaq shumë duke flijuar dëshmorët e martirë të shumtë.Nënkryetari i Komunës Lulëzim Kabashi,i cili njëherit ishte dhe komandant i Batalionit të Kabashit, tha se kjo nuk është hera e parë që Korisha,ishte djegur e pjekur për liri, por, lufta e fundit e shporri njëherë e përgjithmonë armikun nga vatrat tona.Idelai i këtyre dëshmorëve dhe bashkëluftëtarëve të mos ishte bashkimi i trojeve tona dhe liria. Kurse ndjenja, e të qenit komandant dhe përkulja pranë këtyre dëshmoreve ka një ndjenjë të krenarisë dhe dhembjesë.Kordinator i fshatit Rexhë Ukaj lidhur me këtë betejë tha se 17 marsi dhe Beteja e Kabashit janë pjesë e lavdisë së fshatit dhe lavdisë së luftës për liri.Kjo ngjarje është mjaft historike veçanrisht për luftën historike të trimave të Kabashit që flijuan jeten, Shekulli i kaluar ishte mjaft i hidhur ku numron mbi 200 të vrarë e të maskruar dhe kjo ngjraje është mjaft historike.Kurse në Korishë u shënua kjo betejë bashke me ditëne shkollës në Korishë.Kurse proesidenti tashmë ka shpallur Hero të Kosoëvë dëshmorët Halim Ahmetaj dhe Rexhep Kukaj nga Korisha.

KULTURË

0 2704

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...