Home KULTURË Xhamia Tur-u Sina, pikëtakimi i muslimanëve në Etiopi (FOTO)

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte, bambuje dhe direkë druri, është vend që bashkon muslimanët e rajonit. Xhamia historike, e cila ndodhet në rajonin Uello në veri të vendit, konsiderohet si një nga trashëgimitë kulturore të rëndësishme të Etiopisë. (Gökhan Kavak – Anadolu Agency)