Home Lajme KOSOVË YMERI: EULEX S’E KA NJOHUR KURRË PAVARËSINË E KOSOVËS

Kryetari i VV-s, Visar Ymeri ka kritikuar punën e EULEX-it në Kosovë, duke thënë se si mision i është mbivendosur Republikës së Kosovës.

Ai tha se EULEX-i është i dizajnuar dhe vepron sipas paradigmës së stabilitetit afatshkurtër rajonal dhe si i tillë ai jo që është i lirë nga ndikimet politike, por këto të fundit i ka parakusht të ekzistencës.

“EULEX-i si mision i është mbivendosur Republikës së Kosovës, i cili kurrë nuk e ka njohur shpalljen e kësaj Republike; është bazuar në Rezolutën 1244; ka pushtet ekzekutiv; nuk i jep llogari institucioneve të vendit. Pjesëtarët e EULEX-it kanë imunitet nga ndjekja penale për veprimet e tyre në Kosovë. EULEX është suspendim i sovranitetit, drejtësisë dhe demokracisë në Republikën e Kosovës”, shprehet Ymeri në Facebook.

Ai tha se ka 7 vite që po eksperimentohet me një mision të tillë. “Tash pas 7 viteve të gjithë po e thonë këtë: zyrtarët qeveritar, opinionistët, media, shoqëria civile, madje edhe vet kreu i EULEX-it. Po arrihet një konsensus i gjithëmbarshëm për qëndrimet e Lëvizjes VETËVENDOSJE! Por me 7 vite vonesë. Këto 7 vite janë vite të humbura për Republikën e Kosovës, dhe për popullin e saj”, tha ai.

KULTURË

0 2774

Xamia Tur-u Sina në Etiopi, e cila prej më shumë se gjysmë shekulli ka arritur të ekzistojë që është e ndërtuar prej kashte,...