Home Lajme KOSOVË Damka nga KDTP, votojmë qeverinë Kurti në qoftëse rishikohet vendimi për ambasadën...

Fikrim Damka, kryetar i Partisë Demokratike Turke, pas takimit me liderin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, dhe ushtruesën e detyrës së presidentit Vjosa Osmani, tha se ai bashkë me deputeten tjetër nga rradhët e këtij komuniteti do të qëndrojnë në sallë për votimin e presidentit, mirëpo bisedimet për votimin e qeverisë së re do të vazhdojnë deri të premten.

Ai tha se ky komunitet kërkon një post ministror si dhe i kanë parashtruar edhe disa kërkesa tjera. Sipas Damkës, në takim është diskutuar edhe një lidhje me hapjen e ambasadës së Kosovës në Jerusalem. Turqia e ka kritikuar Kosovën për këtë veprim.

Hapja e Ambasadës së Kosovës në Jerusalem derivon nga Marrëveshja e 4 shtatorit, 2020 në Uashington për normalizim ekonomik. Hapja e saj pason vendosjen e marrëdhënieve diplomatike mes Kosovës dhe Izraelit.

Damka tha se qeveria e ardhshme do të ballafaqohet me këtë sfidë.

“Ne do ta përcjellim këtë sfidë në qeverinë e ardhshme, por varet nga vullneti i saj si do të veprojë për këtë cështje, por ne si dy deputetë do të jemi pranë që të ketë zgjidhje të përbashkët me BE-në, OKB-në, vendet tjera dhe Turqinë në lidhje me ambasadën”, tha Damka pas takimit me Kurtin dhe Osmanin.